Archidoc - családblog

Archidoc - családblog

Sinkanszen

2014. június 01. - HAT

Indulás Nikkóba. Tegnap megvettük jegyeinket egy tanuló kislány segítségével. Ma megtaláltuk a Jamabiko 47 sinkanszent, ahonnan Uconomijába megyünk, ott átszállunk Nikkó felé, de oda még nincs jegyünk. 10:36-kor indul a géperejű jármű, 10:30-kor még a peronon állunk sorba a 7. kocsi előtt.

Félkor kijönnek a takarítók, akik a várakozók felé meghajolnak, akik megköszönik a munkát.

20140601_103302_T_Utazás.JPGFél 11 után egy perccel kinyílnak a kapuk. Egy kocsiban 85 ülés van, és 10 kocsi indul. 75%-a foglalt az üléseknek. Kényelmes, dönthető fotelek vannak, nagy lábterekkel.

Itt az indulás Karcsi videója szerint - a bejegyzés a Ferde szemmelben jelent meg, de a videó itt is látható.

Itt az utazás szintén Karcsi videója szerint - szintén a Ferde szemmelből, de a videó itt is látható.

:

Itt a sebesség:

image.jpgA helyi vonaton nem kell jegyet venni, mert a bérletünk jó. Bemutatjuk az uconomijai állomáson, bemegyünk, felszállunk, leülünk. Az ajtókat gombbal lehet nyitni és zárni. Az utolsó felszálló becsukja az ajtót, ami egyébként automatikusan is záródna. Pontosan indulunk. (Azt, hogy természetesen pontosan indulunk, nem írom le. Egyszerűen, további jelző nélkül: pontosan indulunk.)

Visszafelé 9 percünk volt a Nikko - Uconomaji helyiérdekű és a Nemtudomaji* - Tokió sinkanszen közötti átszállásra, helyjegyvásárlással együtt, egy számunkra ismeretlen állomáson, ismeretlen nyelven. Sikerült és jött a Jamabiko 150:

image_1.jpg

*Tudom, hogy nem illik nevekkel viccelni, de amikor kilenc perc van egy vonatindulásig, és ráadásul a latin betűs kiírás (mert az is van ám) félpercenkét jelenik meg a kijelzőn, akkor az európai ember fia picit ideges lesz.**

** Ez az első napok tapasztalata volt, de utólag kiderült, hogy nem kellett volna idegeskedni, mert minden nagyon okos és egyszerű és szervezett volt.*** És lesz is.****

*** Azért az első napi ijedelmünkre talán magyarázat az alábbi taxis kép - próbáltunk a szállodába eljutni, de  az általunk képzett (és utcaneveknek gondolt) hanghatások nem voltak a taxis számára érthetőek, ezért a vouchert mutattuk meg. A taxis reakciója a pontos tudás megszerzése érdekében:

20140530_111706_T_Csijoda_edit.jpg

****50 éves a sinkanszen, nálunk is beindultak: Index és Cink. És egy videó, könnyű lesz megnézni :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://archidoc.blog.hu/api/trackback/id/tr736262713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása