Archidoc - családblog

Archidoc - családblog

Nikkó tovább

2014. június 02. - HAT

Kaptam megjegyzést, hogy a kajákon kívül nem írtam Nikkóról, de az előző bejegyzés vége az volt, hogy: "Aztán elértük a Sinkjó hídat." Ezt folyt.köv.-nek gondoltam. (És úgy látom, hogy a hot cohhee feladványa is megoldódott.)

Mert csak most kezdődik a Nikkó.

15 kilométer/6óra gyaloglás. Felküzdöttük magunkat egy nagy bádogépületig, ami a Szanbucodót, a Rinnódzsi templomegyüttes legnagyobb templomát takarta. Már ami megmaradt belőle, mert lebontották, és újjáépítik. Európai turista a többezer éves köveket keresi, mert az a műemlék, ami régi. Ebből következhet, hogy a régi dolgokra való emlékezet is mű lehet már.  A távoli keleten a fából épült épületek értéket nem a faidő adja, hanem a fatér. (Ez lehetne fater is, vagy Vater, aki Unser.) Szóval, gond nélkül újjáteremtik a régit, így csak új lesz, ami nem számít, de jó marad, mert jó is volt. Ha rossz volt, akkor nem bántják, csak eltűnik.  A védőbádog hátul látszik.

20140601_145956_T_Rinno-dzsi.jpg

Természetesen az ipari épületben kiállították a lényeges részeket és a 7. emeleten (előFudzsi) körbejárható az építkezés. A Rinnódzsit egyébként az alapító, Sotó építtette 766-ben.

20140601_143430_T_Rinno-dzsi.jpg

Tokugava Iejaszu és leszármazottainak síremlékei látványos japánbarokk stílusban épültek (persze ilyen stílus nincs). Itt sok a japán fényképező is, bár bennünket nehéz legyőzni, mint néhány útitársam képe is mutatja. Én két géppel is dolgozom...

image_14.jpg

image_15.jpg

Természetesen ezek a szerzetesek is úgy élnek, mint nálunk, fontos dolgokkal foglalkoznak. Ezek a dolgok nem a másik posztban leírt aszkétizmus, vegeteriánizmus, cölibátizmus, hanem a földet és az eget összekötő alapanyagok, úgymint a sör és a szaké készítése. A házak közötti szürke köveken közlekednek a teknőcbékávék, akiknek(!) a lábait, fejfarkait a látogatók helyezik el. 

image_16.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://archidoc.blog.hu/api/trackback/id/tr166273368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása