Archidoc - családblog

Archidoc - családblog

Fudzsiszan

2014. június 03. - HAT

Viktor útikönyvi találmánya alapján a japánok minden évben, július elsejétől augusztus végéig, azaz három hónap alatt másszák meg a hegyet, de ha lehet, ne ekkor menjünk, mert sokan vannak. ("Hülye japánok, japán hülyék, akik fenn is alszanak, tömegszálláson, ami még drága is, mert hajnalban akarják látni a napfelkeltét, a hülyék, sokat gyalogolnak, csúsznak, másznak a porban" - ez az euroamerikai útikönyvek általános hozzáállása.)

Aki írta, tudatlan. Nem volt fenn. Mert nem tud. Most is ki volt írva a keep out, mi rendesen tanakodtunk, és nem is indultak el a japánok, de néhány külföldi igen. (A japánok minden szabályt betartanak, a piroson nem mennek át - én is csak a Karcsit láttam átmenni piroson [mert nem vette észre] -, fűre nem fekszenek, a kijelölt helyeken sorba állnak.)20140602_162836_T_Fudzsi.JPG

Ez jó.

Szóval, fel szabad menni akármikor, csak nem lehet. Vagy fel lehet menni akármikor, csak nem szabad, mert a Fudzsiszan nem engedi.

Ez jó.

Most nem lehetett, mert hó volt.

image_20.jpg

Felmentünk a hóhatárig, én felküzdöttem magam (köszönet a fiúknak a biztatásért és a segítségért). Szerintem azon a napon csak tizenegypár ember jött fel eddig a magasságig gyalogosan. Itt a csúcsajándékos szelfink. (Viktor automatázta ki a dobozos kávékat - ezekről a kávékról és az egyéb automata levekről külön kéne írni.)

20140602_145910_T_Fudzsi.jpg

Ő viszont (egyedüliként?) fenn volt, onnan jött, de felkészülten vízhatlan volt, nadrágilag és cipőileg + hágóvas. Mondta, hogy ne is próbálkozzunk. Elhittük neki.

image_22.jpg

És itt volt egy nagy színes bogár. Hogy mit csinált a nagy hóban ilyen színesen? Ági szerint ferdeszemű..., bocs, ferdepöttyű japán katica. Tudja valaki, ki ő? (2014.08.27 bejegyzés -> megfejtés a lap alján.)

image_18.jpg

 Ja, és láttunk körszivárványt.

image_19.jpg

És ez egy válasz a a "lehet-e fokozni" kérdésre - azért a kommentelők megfejtéseit nagyra értékeltük:

20140602_103938_T_Fudzsi.jpg

És mire leértünk a hegyről az alaptáborba...

image_23.jpg...addigra már nem volt busz, hogy levigyen bennünket a vasútra - ami nagyon messze volt. Itt a fáradtság képe a másik blogból:

Fuji5K.jpgTelefonon taxit hívattunk, segítettek. (Mit csinálnánk itt, ha nekünk kéne telefonon taxit hívni?) Nagy mennyiségű pénzért elmentünk a taxival Kavagucsikoba, ahol meglátogattuk a restit...20140602_182608_T_Kavagucsiko_Gateway Fujiyama.JPG...majd az ingázó vasúttal a következő átszállásig Ocuki városába, ahol helyjegyet szereztünk a gyorsvonatra, és elmentünk szusizni...

Ez jó.

image_24.jpg

Kevés időnk révén nagy sietséggel szolgáltak ki bennünket. Vacsora után berohantunk Ocuki kis vasútállomására, ki volt írva a vonat neve, két percünk volt hátra, és természetesen pontosan jött a vonatunk. A másik vágányra. Mi az ellenvonathoz álltunk, amit ugyanúgy hívtak. (A száma különbözött egyébként, amit a rohanásban nem vettünk észre.)

Ez rossz.

13 perc múlva jött a következő vonat.

Ez jó.

Tokió, alvás.

Jó.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogármegfejtés: Giant jewel stinkbug - Eucorysses grandis (Hemiptera: Scutelleridae)

Az ízeltlábúak (Arthropoda) törzsének hatlábúak (Hexapoda) altörzsének rovarok (Insecta) osztályába tartozó félfedelesszárnyúak (Hemiptera) rendjének poloskák (heteroptera) alrendjének címerespoloska-alkatúak (Pentatomomorpha) alrendágának címerespoloska (Pentatomoidea) öregcsaládjának pajzsospoloska (Scutelleridae) családjába tartozó lény.

A bejegyzés trackback címe:

https://archidoc.blog.hu/api/trackback/id/tr246280493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása